Kategorije
Događaji

Tematski susret članova- Poseta muzeju Vojvodine

U petak 7. 6. 2024. godine u 16 časova članovi Pedagoškog društva Vojvodine u okviru tematskog susreta posetili su Muzej Vojvodine 

Skup je bio namenjen svim  članovima Pedagoškog društva Vojvodine. Cilj ovog susreta je bilo proširenje saznanja u oblasti muzejske pedagogije, upoznavanje sa pedagoškom delatnošću i tekućim programima Muzeja Vojvodine, kao i lepa prilika za međusobno upoznavanje članova, druženje, razmenu iskustva, ličnih kontakata u svrhu umrežavanja. 

Ispred Muzeja Vojvodine članove Pedagoškog društva Vojvodine sačekala je Slađana Velendečić koja je rukovodilac Odeljenja za pedagoški rad i odnose sa javnošću, portparol, kustos i pedagog. Pored Slađane V. članove su dočekale još tri koleginice ispred Muzeja Vojvodine koje su zajedno sa njom ugostile članove Pedagoškog društva. 

Na susretu i druženju članovi Pedagoškog društva Vojvodine imali su priliku da čuju čime se sve to bavi pedagog i stručni saradnik u Muzeju Vojvodine. 

Uz kafu i osveženje Slađana Velendečić predstavila je članovima kroz kratku prezentaciju šta je sve ono što čini rad jednog pedagoga u Muzeju Vojvodine. Članovi Pedagoškog društva imali su priliku, nakon prezentovanja, da prodiskutuju i prokomentarišu sve ono za šta su smatrali da je interesantno i izazovno. 

Nakon kratkog prezentovanja i razmene iskustva, nastavak druženja nastavio se kroz  obilazak stalne postavke Muzeja Vojvodine. Članovi su imali priliku da vide i dožive Blagoveštenski sabor Vlaha Bukovca. 

Druženje se završilo u pozitivnoj atmosferi, uz razmenu kontakata i razmatranje ideja za naredno viđenje i druženje. 

Misija Pedagoškog društva Vojvodine jeste unapređenje mreže pedagoga i ostalih stručnjaka koji se stručno i naučno bave proučavanje obrazovanja i vaspitanja, kroz razvoj i povezivanje savremene prakse i nauke.

Pozivamo sve zainteresovanje iz Srbije i šireg regiona da nam se pridruže i postanu naši članovi. Takođe, otvoreni smo za ostvarivanje saradnje , te ako prepoznajete svoje nove ideje ili ono što već radite u svakodnevnoj praksi vidite kao potencijal za realizaciju u aktivnostima Društva, želite da primer dobre prakse (vaš ili ustanove u kojoj raditte) podelite sa svojim kolegama i/ili želite da budete deo našeg Timakontaktirajte nas 

Dobrodošli su svi koji su spremni da podele svoja znanja, iskustva, vizije kao i da unaprede sebe sticanjem novih!

Ostavite odgovor