Kategorije
Webinari

Preduzetništvo u pedagogiji

Pedagoško društvo Vojvodine vas poziva na Webinar “Preduzetništvo u pedagogiji” koji će se održati u četvrtak 28.1.2021. godine od 17 do 18:30 časova,
preko Zoom platforme.

Sve ubrzanije promene na tržištu rada u prvi plan stavljaju sposobnost kontinuiranog ličnog usavršavanja i adaptacije pojedinca na nove poslovne okolnosti. Preduzetničke veštine su prepoznate kao neophodne za uspeh u 21. veku a njihov razvoj kao jedna od osam ključnih kompetencija za celoživotno učenje. 

Istraživanja o preduzetništvu u Srbiji pokazuju da su, pored nedostatka finansijskih sredstava i institucionalne podrške, neke od najvećih prepreka koje sprečavaju žene da se upuste u pokretanje svog posla nedostatak samopouzdanja i preduzetničkog duha, strah od neuspeha, društveno kulturološka ograničenja, nedostatak obuke i obrazovanja u oblasti poslovanja. Kako je preduzetništvo pokretač ekonomskog i ukupnog društvenog razvoja, razvoj preduzetničkog duha postaje ne samo potreba formalnog, već i neformalnog sistema obrazovanja koji bi obuhvatio i populaciju žena.

Znanja i veštine kojima raspolažu pedagozi prevazilaze mogućnosti isključivog zaposlenja unutar sistema. Pedagogija pruža neograničene mogućnosti u kojima svako od nas može izgraditi svoj put. Nasuprot mnogim obeshrabrujućim uverenjima, graditi svoj biznis u današnje vreme zapravo nikada nije bilo lakše zahvaljujući internetu i informacijama koje svi imamo na dohvat ruke.

Cilj webinara je osnaživanje pedagoga da vrednuju svoje znanje, usavršavaju preduzetničke veštine i ohrabre se da pruže lični doprinos zajednici svojim poslovanjem.

Webinar je namenjen pedagozima, vaspitačima, stručnim saradnicima u predškolskim ustanovama, stručnim saradnicima u školi, direktorima i pomoćnicima direktora, studentima pedagoške orijentacije kao i svim zainteresovanim osobama. 

Predavač je Sanja Rista Popić, predsednica Pedagoškog društva Vojvodine, diplomirani pedagog, master međunarodnih primenjenih studija u oblasti transformacije konflikta, vlasnica kompanije “Parentis” koja se bavi edukacijom i savetovanjem roditelja.

  Teme izlaganja su: Pojam “preduzetništvo”; Mitovi o preduzetništvu; Osobine preduzetnika; Lepote preduzetništva; Žene u preduzetništvu; Idu li pedagogija i preduzetništvo zajedno? Biznis kao lični doprinos zajednici; Preduzetništvo kao poluga razvoja društva;

Učesnici će dobiti potvrdu za jedan sat internog stručnog usavršavanja od Pedagoškog društva Vojvodine. 

Prijava učesnika je obavezna i vrši se putem linka https://forms.gle/W2QS6Rw9rTdxtFVh8  ili na mejl pedagoskodrustvovoj@gmail.com. 

  Rok za prijavu: sreda, 27. januar do 20h. 

Svi prijavljeni učesnici će ZOOM link za učešće dobiti dan pred događaj kako bi mogli da pristupe webinaru.

Nakon realizacije webinara svi učesnici će dobiti prezentaciju na email, zajedno sa potvrdom o stručnom usavršavanju. 

Kotizacija je 1000 dinara za učesnike iz Srbije,
10 EUR / 10 USD za učesnike iz inostranstva
.

*Za članove Društva u kategoriji fizičko lice ili student važi popust od 50% i kotizacija po učesniku iznosi 500,00 din.

** Za zaposlena lica u ustanovi koja je član Društva važi popust od 20% i kotizacija po učesniku iznosi 800, 00 din. Po prijemu uplate dobićete konfirmacioni email. 

Način uplate: 

1. Uplate fizičkih lica 

Skeniranu potvrdu o uplaćenoj kotizaciji poslati na mejl pedagoskodrustvovoj@gmail.com

Uplatilac: Ime i prezime/*email _ Naziv ustanove/*email 
Iznos za uplatu: 1000 din
Tekući račun br. 340-2095-47 
Poziv na broj: 00013
Primalac: Pedagoško društvo Vojvodine, Novi Sad 
Naznaka/svrha uplate: Učešće na Webinaru „Preduzetništvo u pedagogiji“

2. Uplate pravnih lica 

Na mejl adresu poslati podatke neophodne za pripremu predračuna: ime i prezime učesnika, naziv institucije, članski broj (ukoliko je ustanova član Društva), adresa institucije i PIB institucije. 

3. Učesnici iz inostranstva

Važe iste instrukcije kao za uplate fizičkih i pravnih lica.

SWIFT CODE: GIBARS22
ERSTE BANK A.D.Novi Sad, Republika Srbija
IBAN RS35340000000000209547

Dobrodošli.


* Ukoliko želite da postanete član Društva ili da se pretplatite na stručni časopis „Pedagoška stvarnost“, pristupnicu za članstvo možete popuniti ovde , a prijavu za godišnju pretplatu  ovde. **Za prijave članstva i pretplate za inostranstvo molimo pošaljite zahtev na pedagoskodrustvovoj@gmail.com sa naslovom mejla “Članstvo i pretplata iz inostranstva” kako bismo vam poslali cenovnik i instrukcije za uplatu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *