Kategorije
Događaji

Izveštaj sa studijske stručne poseta “Kako se menjao prostor vrtića u procesu razumevanja koncepcije Godine uzleta“

Pedagoško društvo Vojvodine bilo je organizator studijske stručne posete “Kako se menjao prostor vrtića u procesu razumevanja koncepcije Godine uzleta“ koja je realizovana u četvrtak 16.03.2023. godine.

Domaćin studijske stručne posete je bila Predškolska ustanova „Radost“ iz Novih Banovaca, ugostivši 47 prijavljenih učesnika. Aktivnosti su vodile Sandra Sarapa, direktor PU „Radost“ i Spomenka Divljan, stručni saradnik psiholog/pedagog PU “Radost“. 

Učesnici su stekli uvid u sve grupne sobe objekta, način uređenja prostora i imali su uvid u različita idejna rešenja kutka za osamu, prostornih celina, uređenja terase i dvorišta.

Kroz video prezentaciju učesnici su imali priliku da vide uređenje prostora u drugim manjim objektima. Domaćini su nam preneli takođe i svoja iskustva u samom procesu implementacije Novih osnova, načine razumevanja i značaja prostora kao trećeg vaspitača.

Ovim možemo zaključiti da su sve aktivnosti posete uspešno realizovane.

Vladala je prijatna atmosfera i Predškolska ustanova “Radost” je bila odličan domaćin. Nakon posete, utisci učesnika su bili i više nego pozitivni. Značajna im je bila poseta i razmena iskustava u ustanovi čiji prostori su veoma bogati raznovrsnim podsticajima koji “osvežavaju” i motivišu.

Izveštaj sastavila:

Jelena Rajkov, član Pedagoškog društva Vojvodine

Ostavite odgovor