Kategorije
Događaji

Izveštaj sa događaja “Prava deteta – tematska radionica”

Pedagoško društvo Vojvodine u saradnji sa Pokrajinskim zaštitnikom građana – ombudsmanom, organizovali su besplatni događaj “Prava deteta – tematska radionica”. Događaj je održan u sredu 29.3.2023. godine od 12 do 16 časova u Novom Sadu.

Tematsku radionicu vodili su predstavnici Pokrajinskog zaštitnika građana: Milan Dakić – zamenik pokrajinske zaštitnice građana – ombudsmanke za prava deteta (pravnik), Svetlana Nešić Bajgo – savetnica (psihološkinja), Željka Prodanović– savetnica (pravnica), Marija Miladinović – savetnica (pedagoškinja).

Održanoj radionici prisustvovalo je 12 učesnika. Prisutni učesnici su imali priliku da kroz razgovor i aktivnu diskusiju sagledaju temu prava deteta iz više uglova. Rad je bio interaktivan, učesnici su bili zainteresovani i aktivno učestvovali u pripremljenim zadacima. Poseban utisak ostavila je vežba „Korak napred“ u kojoj su se prisutni stavljali u ulogu dece koja se nalaze u različitim životnim i porodičnim okolnostima i iz te pozicije sagledavali ovu temu.

Povratne informacije od učesnika su bile pozitivne sa željom da se češće organizuju slične tematske radionice.

Opšti zaključak je da je potrebno obezbediti kontinuitet edukacije zaposlenih u vaspitno-obrazovnim ustanovama u oblasti korpusa dečjih prava.

Izveštaj sastavila:

Jelena Rajkov, član Pedagoškog društva Vojvodine

Ostavite odgovor